Ivan Sorić

masažni terapeut i shiatsu praktičar

Ordinira tjedan ujutro i tjedan popodne.

Područje rada:

  • Medicinska masaža
  • Sportska
  • Deep tissue masaža
  • Kinesio tape

Školovanje

Srednju školu završio u Zagrebu

Radno iskustvo i praksa

Radio je u nekoliko privatnih praksi, sezonski na otoku Cresu. Od 2018., s prekidima, radi u Health Pointu.

Dodatne edukacije

  • Aromaterapija – 2008. godine
  • Shiathsu škola Hrvatska – 2011. godine
  • Medicinska masaža – 2012. godine
Kroz školovanje o shiatsu i holistički pristup liječenju shvatio sam da je svaka osoba različita, jedinstvena i svakoj osobi treba drugačiji pristup. Ono što funkcionira kod jedne osobe ne mora funkcionirati kod druge. Shiatsu mi je omogućio da već kada ugledam osobu i ona legne na stol mogu primjerice procijeniti gdje se nalazi napetost.
Shiatsu je vrsta masažne terapije koja se koristila još prije 2000 godina, a korijene vuče iz tradicionalne kineske medicine. Po korištenju energetskih tokova i točaka pritisaka ta terapija je slična akupresuri. No ovdje se pritisak primjenjuje i nešto iznad šire površine tih točaka. Shiatsu uključuje ritmičko istezanje i tehnike upravljanja, posuđene iz modernih tehnika fizioterapije. Time se postiže gipkost i ravnoteža u tijelu. U Shiatsu masaži fizički dodir potiče i usmjerava životnu energiju kroz tijelo te ispravlja nepravilnosti u organizmu. Takav pristup liječenju mi je i dao smjer u kojem se želim dalje razvijati, školovati i usavršavati.
Mogu slobodno reći za sebe da sam sportski fanatik, a redovito pratim američki nogomet, košarku i nogomet. Već nekoliko godina rekreativno plešem salsu i nešto rijeđe bachatu. Tko zna, možda se sretnemo i na plesnom podiju. 

U slobodno vrijeme, uz sport i ples, vrijeme provodim u druženju s prijateljima ili uz dobru knjigu. A brinemo i o svom kućnom ljubimcu – kuniću. 

© Health Point. Sva prava pridržana.