Vitaminska i medikamentozna terapija

Medikamentozna terapija ima svrhu da se uz postojeće tretmane, određeni medicinski problem što lakše riješi i uz primjenu lijekova koji također imaju terapijske učinke. Na osnovi postojećeg stanja i pregleda, moguće je propisati odgovarajuću terapiju.

Zbog nedostatka određenih hranjivih tvari u prehrani ili gubitka nutritivne vrijednosti namirnica, njihovom preradom, dodaci prehrani su u današnje vrijeme često nužnost. Vitaminsku terapiju nije poželjno određivati samostalno, a upravo će nakon pregleda stručne osobe biti jasnije koje vitamine i minerale je poželjno uzimati u svrhu terapije i preventivne kontrole.

Vitamin B12 je svakako jedan od najvažnijih jer u organizmu regulira formiranje krvnih zrnaca i ugradnju željeza. U slučaju nedostatka B12 nema ni dovoljno kisika u stanicama pa dolazi do simptoma kao što su umor, osjećaj trnaca, ukočenosti i elektriciteta koji prolazi kroz tijelo. Drugim riječima, ovaj vitamin je neophodan za zdrav živčani sustav. Stoga terapija vitaminom B12 oporavlja nervni sustav i pomaže kod neuroloških tegoba, ali i kod ukočenosti u mišićima.

Iznenadite svoje najmilije poklon bonom!

© Health Point. Sva prava pridržana.