Vitaminska i medikamentozna terapija

Medikamentozna terapija ima svrhu da se uz postojeće tretmane, određeni medicinski problem što lakše riješi i uz primjenu lijekova koji također imaju terapijske učinke. Na osnovi postojećeg stanja i pregleda, moguće je propisati odgovarajuću terapiju.

Zbog nedostatka određenih hranjivih tvari u prehrani ili gubitka nutritivne vrijednosti namirnica, njihovom preradom, dodaci prehrani su u današnje vrijeme često nužnost. Vitaminsku terapiju nije poželjno određivati samostalno, a upravo će nakon pregleda stručne osobe biti jasnije koje vitamine i minerale je poželjno uzimati u svrhu terapije i preventivne kontrole.

Vitamin B12 je svakako jedan od najvažnijih jer u organizmu regulira formiranje krvnih zrnaca i ugradnju željeza. U slučaju nedostatka B12 nema ni dovoljno kisika u stanicama pa dolazi do simptoma kao što su umor, osjećaj trnaca, ukočenosti i elektriciteta koji prolazi kroz tijelo. Drugim riječima, ovaj vitamin je neophodan za zdrav živčani sustav. Stoga terapija vitaminom B12 oporavlja nervni sustav i pomaže kod neuroloških tegoba, ali i kod ukočenosti u mišićima.

ArtrosikJalux gel omogućuje liječenje uz needle free infiltration metodu (injekcija bez igle), a uz primjenu TECAR uređaja za radio frekvenciju. Uz sinergiju ovog gela i radiofrekvencije provodi se bezbolna terapija koja liječi zglobove i ligamente s izvrsnim rezultatima.

Sam gel je na bazi vražje kandže, MSM-a, hijaluronske kiseline, glukozamina, hondroitina, nevena i fitinske kiseline. Od svih navedenih, izuzetno ljekovitih komponenti ovog gela među važnijima su MSM (metilsulfonilmetan) i vražja kandža. MSM ima karakteristiku unosa i transporta sumpora u tijelu, vrlo raširene molekule u ljudskom tijelu i u hrskavici zglobova stoga se vjeruje da njegova integracija može stabilizirati stanične membrane i tako usporiti ili zaustaviti gubitak oštećenih stanica i potaknuti stimulaciju sinteze hrskavice. Vražja kandža ima niz blagotvornih svojstava, uključujući i antireumatsko koje djeluje smanjenjem upale i povezane boli.

TriJalux je gel baziran na hijaluronskoj kiselini trostruke molekularne težine, ozonu i vitaminu C koji se u kombinaciji s TECAR uređajem koristi u needle free infiltration metodi (injekcija bez igle). Osim što se u toj terapiji smanjuje bol, povećava se i proces oporavka.

Poznato je da je hijaluronska kiselina molekula koju prirodno proizvodi naše tijelo i prisutna je u mnogim područjima kao što su koža, hrskavice, tetive i sinovijalna tekućina koja ispunjava zglobne šupljine. U ovom gelu je ona trostruke molekularne težine pa može prodrijeti dublje od klasičnih hijaluronskih kiselina. Na razini zglobova hijaluronska kiselina ima funkcije podmazivanja, zaštite hrskavice od mehaničkih oštećenja, amortizacije pokreta, sprječavanja ulaska virusa i bakterija, smanjenja boli i ubrzavanja procesa oporavka. Učinci ozona u gelu su antimikrobni, protuupalni, protiv edema, obnavljajući, regenerirajući, oksigenirajući i fotoprotektivni, dok vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena korisnog u zglobnim patologijama zbog svojih kondroprotektivnih učinaka ili za zaštitu zglobne hrskavice.

ARNILIN GEL koristimo u terapiji kroničnih reumatskih bolesti (bolovi u kostima, leđima, vratu, modrice, periartritis, tendinitis). Također, gel djeluje protuupalno i ima drenažna svojstva te se koristi za poboljšanje cirkulacije.

BROMELLIN GEL ima analgetski učinak te smanjuje upale tkiva i edeme. Ekstrakt nevena ima umirujući učinak. Ruscus aculeatus ekstrakt ima snažno toničko djelovanje na vaskularnu stijenku te zaštićuje krvne žile što rezultira izrazitim poboljšanjem periferne mikrocirkulacije.

DEMUSCO GEL prvenstveno koristimo kod probleme sa zglobovima, gihta te za kronične reumatske bolesti (bolove u kostima, leđima, vratu, modrice, periartritis, tendinitis). Kako svojim sastavom opušta mišićni sustav te ga osnažuje, primjenjujemo ga i kod masaža.

Iznenadite svoje najmilije poklon bonom!

© Health Point. Sva prava pridržana.