Yumeiho terapija i zašto ju odabrati kod boli u leđima i vratu

  • 9 ožujka, 2021

Yumeiho je japanska terapija koja predstavlja manualnu metodu liječenja te je vrlo učinkovita u liječenju najčešćih problema suvremenog čovjeka, a kao što su bolovi u leđima i vratu. Koristan je i u liječenju mnogih drugih bolesti. Iako neki Yumeiho nazivaju masažom jer se prvenstveno izvodi dinamičnim pritiscima i gnječenja određenih točaka na tijelu, ova vrste terapije uključuje i manipulaciju zglobova. Radi se preko odjeće u ležećem položaju na strunjači, a primjenjuje se kod svih dobnih skupina. Osim što je Yumeiho koristan vrlo je ugodan, a u što ćete se, nadamo se, sami uvjeriti.

Yumeiho i tri komponente liječenja

Cilj Yumeiho terapije je uz gnječenje i pritiskanje određenih točaka, mišića, odnosno mekih tkiva, i manipulacije zglobova što bolje uzglobiti kosti i namjestiti kralješke i time ostvarili ravnotežu te bolji protok cirkulacije i energije kroz cijelo tijelo. Sastoji se od opuštanja mekih tkiva preciznim dinamičnim pritiscima te namještanjem koštano-zglobnih struktura.

Yumeiho terapija sastoji se od 3 komponente:

  • metoda gnječenja
  • metoda pritisaka (akupresure) i istezanja
  • metoda namještanja koštano – zglobnih struktura

Yumeiho terapija je nastala u Japanu

Osnivač Yumeiho terapije je Sensei Saionji Masayuki (18.11.1943. – 28.02.2005.). On je 1975. g. upoznao svoga učitelja Shuichi Ohnoa (tada već čuvenog majstora SEITAI HO manualne iscjeliteljske terapije) te je bio oduševljen sjajnim rezultatima i učinkovitošću izlječenja. To je bio najveći razlog što je odlučio i sam posvetiti liječenju i studiranju ove terapije.
Razlog više zbog kojeg je svoj život posvetio liječenju bila je bolest njegove majke koja je imala vrlo visok tlak. Liječnici su joj propisali tablete koje je morala uzimati do kraja života. Međutim, po tumačenju senseia Masayukija doživotno uzimanje tableta nije previše svrhovito jer kontrolira simptome, ali ne dovodi do izlječenja.

Nakon višegodišnjeg studiranja raznih tradicionalnih energetskih i fizikalnih iscjeliteljskih metoda u Japanu i Kini sensei Saionji Masayuki je odabrao po njemu najbolje tehnike, te je 1978. g. u suglasnosti sa svojim učiteljem kreirao novu i strukturiranu metodu koja danas nosi naziv – Yumeiho terapija (izvorni naziv – Kotsuban Yumeiho). U Hrvatskoj se Yumeiho primjenjuje od 2001. godine.

Yumeiho terapija rješava niz zdravstvenih problema

Yumeiho terapija je izrazito učinkovita kod sljedećih stanja:

  • glavobolje, vrtoglavice i migrene
  • bolovi u bilo kojem dijelu kralježnice
  • skolioze, kifoze, loše držanje
  • lumbago/lumboishialgija
  • išijas
  • uklještenje živaca
  • bolovi u kukovima i koljenima
  • razlika između duljine nogu
  • sportske ozljede i sindrom prenaprezanja
  • bolesti srca, jetre, žuči, želuca, gušterače, slezene, bubrega, crijeva, mjehura
  • loša cirkulacija i loš protok limfe
Pročitajte i ovo: Koja masaža je najbolja? Jeste li više za wellness ili terapijski tretman

Kako se provodi Yumeiho terapija

Yumeiho tretman traje oko sat vremena. Klijent je za vrijeme masaže udobno odjeven, najbolje u pamučnu odjeću koja ne sputava pokrete. Bez obzira na probleme s kojima osoba dolazi, terapeut uvijek obrađuje cijelo tijelo jer tako uspostavlja energetski protok i potiče cjelovito ozdravljenje. Gnječenjem i pritiskom na akupresurne točke duž meridijana smanjuje se napetost mišića odnosno mekih tkiva, što je preduvjet za pravilno namještanje kralježnice i cijelog koštanog sustava. U tom uvodnom dijelu masaža prodire do najdubljih nivoa potkožnog tkiva, čime se ujedno vrši i limfna drenaža. Kad se klijent potpuno opusti, terapeut prelazi na namještanje kostiju i zglobova u pravilan položaj.

Vaš Yumeiho terapeut Andrej Desić

Kao Yumeiho terapeut shvatio sam koliko je svaki čovjek jedinstven te da je kod svakog čovjeka potreban drugačiji pristup da bi tretman funkcionirao. Yumeiho me naučio prepoznati problem kod čovjeka čim ona legne na stol/strunjaču. Prvo se preispituje uzrok same bolesti ili bolnog stanja, nakon čega slijedi tretman. Treba napomenuti kako kod Yumeiha nema kontraindikacija te da je prigodan za sve dobne skupine.

© Health Point. Sva prava pridržana.