Usluge - Health Point

Usluge

Manualna
manipulacija

Omogućuje korekciju kralježnice, a izvodi se rukama dok klijent leži ili sjedi. Primjenjuje se lagani, usmjereni pritisci na određena područja kralježnice koja se pokreću neprirodno, a kao takva mogu prouzročiti daljnje degenerativne promjene. Svrha je kiropraktike uklanjanje pritiska i iritacije osjetljivih živaca. Namještanjem se kralješcima vraća prirodna pokretljivost.

Masaže
tijela

Riječ je o primjeni tehnike masaže usmjerene na specifični problem pacijenta. Prvenstveno je potrebna procjena stanja pacijenta/klijenta pa ovisno o tome masaža može biti nježna i opuštajuća ili intenzivnija, ali u svakom slučaju blagotvorna za tijelo. Medicinskom masažom rješavaju se miogeloze – nakupine mliječnih kiselina oko mišića. Ovisno o potrebama i problemu, može se izvoditi masaža cijelog tijela ili samo parcijalno, npr. samo masaža leđa ili masaža nogu.
Za razliku od medicinske masaže, nije orijentirana na rješavanje problema. S jedne strane cilj joj je opustiti napete mišiće, a s druge strane ima i preventivnu ulogu - smanjiti mogućnost nastanka određenih ozljeda, naročito mišića. Vrlo je važna za sve koji treniraju, osobito nakon napornih treninga ili natjecanja, jer ubrzava oporavak mišića od fizičkog napora.
Dubinska masaža tkiva je usmjerena na dublje, unutarnje slojeve mišića, tetiva i fascia (gusta vezivna tkiva). Pokreti su slični kao i kod medicinske masaže, ali uz puno veći pritisak. Ova vrsta masaže je najprikladnija za sportaše, trkače i osobe s ozljedama. Također može biti izuzetno korisna za osobe s kroničnim bolovima kod stanja kao što su fibromialgija i bolovi u donjem dijelu leđa. Deep tissue masaža pomaže povećati protok krvi u mekim tkivima i smanjuje upale.
Ova vrsta masaže se sastoji se od manipulacije stopala rukama i pritiscima na određene točke. Izvodi se pritiskom ruku na refleksne točke stopala s ciljem da tijelo i duh dovede u stanje opuštenosti. Refleksologija je temeljena na znanju kako su svi živci, organi i žlijezde u tijelu povezani točkama koje su smještene na stopalima i dlanovima. Stimuliranjem točaka na stopalu, posebnom tehnikom masaže i pritiskom prstiju, stvara se podražaj na onaj dio tijela kojeg želimo stimulirati i potaknuti na prirodno izlječenje.
Masaža lica metodom digitopresure često se naziva lifting lica bez kirurškog zahvata. O čemu je zapravo riječ? Digitopresura je zasnovana na kineskoj medicini, a riječ je o podražaju akupunkturnih točaka pritiskom, odnosno masažom prstima. Pritiskom na određene točke stimuliramo receptore u koži. Cilj digitopresure je protok energije, poticanje izmjene tvari i pročišćavanja tkiva. Starenjem mišići gube elastičnost, a ona je itekako važna za izgled lica. Ovaj način masaže vraća koži lica ljepšu boju, omogućava bolju prokrvljenost i popravlja se tonus. Prvi rezultat je vidljivo smanjenje sitnih bora oko očiju.

Fizioterapija i
rehabilitacija

Riječ je o kineziološkim trakama koje ublažavaju bol, pomažu stabilizirati zglobove i potiču regeneraciju tijela. Na kožu djeluju tako da nježno vuku gornji sloj kože, čime se stvara prostor između epidermisa i mišića te omogućuje povećani protok limfe u tijelu. Oslobađaju pritisak na živčani sustav i pokreću samoizlječenje u tijelu.
Primjena elektrostimulacije u fizioterapiji ovisi o potrebama i ciljevima klijenta odnosno pacijenta, uzima se u obzir fizičko stanje i osnovna patologija. TENS stimulacija - transkutna nervna stimulacija omogućuje smanjenje boli i napetosti u mišićima. Uz djelovanje elektro - stimulativnih impulsa na ramenima, koljenima, zglobovima, stopalima i leđima smanjuje se ukočenost mišića i nepokretnih zglobova.
Ultrazvuk se u fizikalnoj terapiji upotrebljava u terapijsku svrhu. Riječ je o mikromasaži, mehaničkom zbijanju i rastezanju tkiva i gibanju pojedinih čestica tkiva. Mehanička se energija u tkivima kroz koja prolazi ultrazvuk pretvara u toplinu i to posebno na mjestima gdje dolazi do refleksije ultrazvuka, a to je granica između mekih tkiva i kosti. Uređaj omogućuje toplinsko, terapijsko djelovanje na dublje dijelove tkiva unutar lokomotornog sustava.
Riječ je o vježbama koje se provode bez izvedenog pokreta pa se još nazivaju i statičke vježbe. Pri ovoj vrsti vježbanja ne dolazi do promjene dužine mišića, nego se mijenja tonus mišića. Dolazi do aktivacije znatno većeg broja motoričkih jedinica u usporedbi s koncentričnim i ekscentričnim kontrakcijama. Pravilno izvođenje statičkih vježbi pomaže u razvoju snage te prevenciji i rehabilitaciji od ozljeda.
Medikamentozna terapija ima svrhu da se uz postojeće tretmane, određeni medicinski problem što lakše riješi i uz primjenu lijekova koji također imaju terapijske učinke. Na osnovi postojećeg stanja i pregleda, moguće je propisati odgovarajuću terapiju.
Zbog nedostatka određenih hranjivih tvari u prehrani ili gubitka nutritivne vrijednosti namirnica, njihovom preradom, dodaci prehrani su u današnje vrijeme često nužnost. Vitaminsku terapiju nije poželjno određivati samostalno, a upravo će nakon pregleda stručne osobe biti jasnije koje vitamine i minerale je poželjno uzimati u svrhu terapije i preventivne kontrole.
Proprioceptivna neuromuskularna facilitacija (PNF) može se definirati kao metoda unapređenja živčano-mišićnih mehanizama stimulacijom proprioceptora. Tom metodom se utječe na opuštenost i elastičnost mišića, te istodobno povećava jakost, odnosno unaprjeđuje 'balans jakosti' i poboljšava stabilnost zgloba. Primjena ove metode pozitivno utječe na cirkulaciju i mišićnu izdržljivost, a glavni cilj tretmana je poboljšanje funkcionalne aktivnosti.

Pregled
fizioterapeuta

U okviru pregleda, uzimaju se u obzir životne navike (prehrana, tjelovježba i održavanje muskulature kroz tretman masaže tijela) te kompletna anamneza u kojoj se radi provjera krvnog tlaka, optički pregled kralježnice i urednog hoda, refleksologije, motorika pokreta, ravnoteže i orijentacije. Uz to se iščitavaju podaci medicinskih nalaza, a vezani uz posao fizioterapeuta: RTg i MGCT snimak, nalaz radiologa, MR nalaz, EMNG, UZV, odnosno svi nalazi koje pacijent donosi na pregled.

Poklon
bon

Kada želite razveseliti dragu osobu, budite sigurni da je masaža u Health Pointu odličan izbor. Naš poklon bon možete kupiti osim osobno kod nas i online. Dovoljno je da se javite na mail info@health-point.hr ili pozivom na kontakt broj te vam šaljemo podatke za plaćanje i dogovaramo vrstu tretmana. Ako kupujete osobno kod nas, možete platiti gotovinom ili karticama te ujedno i preuzeti osobno poklon bon za darivanje. Vrijednost bona ili vrstu tretmana birate sami, a možete i odrediti samo iznos te osobi kojoj ćete dati poklon bon prepustiti da sama bira vrstu tretmana.